Bjørk, Syrtla, Nora, Byr, Nordri, Bjar, Sol, Úlfa og Úlfdís er hestene vi har på gården. Mer informasjon om hver enkelt hest finner du ved å gå inn på hver enkelt hest ovenfor. 

Vil du ha litt mer informasjon om rasen så går du inn på fanen Islandshesten over.

Salg: Vi selger tur og konkuranse-hester. Ta gjerne kontakt om du vurderer å kjøpe hest.

AVL: Dalen Gård har så langt valgt å ikke ha egen hingst. Når vi skal avle og velge hingst til våre hopper så bruker vi typisk å gå inn på WorldFengur og velge hingst ut fra de egenskapene vi ønsker å komplettere.  En møysommelig prosess som krever god kunnskap om både egen hest og de hingstene som skal vurderes som potensielle kandidater.

I Norge er vi så heldige å ha et stort miljø for Islandshest, og i område MidtNorge er det flere hingster i verdensklasse som vi kan bruke. 

Trening av egne hester: Anne-Grethe trener og igangsetter sine egne unghester. Dette arbeidet starter fra føllet er født, men unghesten kan først belastes forsiktig når hesten er ca tre år. Så går det suksessivt frem til ferdig ridehest ved ca fem års alder. En møysommelig prosess som krever kunnskap, tålmod og et egnet område å jobbe på. På Dalen Gård har vi den lille ridebanen inne i stallen som egner seg veldig godt til trening av hester. Veldig mye av treningen er bakkearbeid, rytter og hest knytter bånd og unghesten får tillitt til treneren som sin leder som skal lære den hva som er lov og ikke. Å trene opp en Islandshest fra føll til ferdig utdannet ridehest er en veldig lang og møysommelig prosess.

 

Vi tilbyr hesteleie med ledsager etter avtale. Få ri på hestene under trygge rammer og under veiledning - hente hesten på beite, stelle (børste hesten, sjekke hovene og sale på) klargjøre før og etter ridning. 

Kontakt Anne-Grethe Winther, mob. 971 35 359

Hestene på Skjellebugan, sommer 2019

Fin liten film..

Trykk på linken under og du kommer til filmen som ligger på Dalen Gård sin Facebook side.

Fin liten film av Byr, Nora, Bjørk og Syrtla, juli 2016

Kommentarer

04.03.2022 12:08

Aksel Fiskaa.

Flotte hestar!