Slekta

På denne siden er det lagt inn en del informasjon om de forskjellige slektene som har hatt direkte betydning for utvikling av gården.

Som det står beskrevet på siden "gårdens historie" ble Marit fra Jensgarden gift med Sivert Ålmo på Dalen i 1873. De fikk flere barn, men det var bare Karen Ålmo (Dalen) som ble gift, og det med Edvard Gjerde (Gjela i Arasvikfjorden). Johannes Gjerde (min farfar) er sønn av Karen og Edvard Gjerde. Se flere detaljer om slekta Gjerde i dokumentet under.

Har også lagt ved en beskrivelse av hvordan vår farmor Huldeborg, tante Kari Margreth, farmors søster Gudlaug (Helle) Western og hennes barn Kristin omkom i flyulykken i Hommelvik 2 oktober 1948. En tragedie for familien og lokalsamfunnet.

Mor Jorunn Gjerde som er født og oppvokst på småbruket "Lunna" på Sagvågen kommer fra Sæternes slekt og Høvik/Gjersvik slekt. Under er litt informasjon også om de slektene.

Mormor Hilda Sæternes (født Gjersvik) vaks opp i Høvika som en del av en stor søskenfolk (12 stk) der 6 stk emigrerte til Amerika.

Morfar Hans Sæternes var enebarn etter Kristoffer og Julie Sæternes. Oldefar Kristoffer døde på sjøen (1904) da Hans bare var 2 år gammel da han skulle frakte en mann til doktoren på Aure og kullseilte på turen. Den syke berga vist livet i båtvelten er det fortalt. Båten er i dag tatt vare på av Nordmøre museum - Geitbåtmuseumet i Valsøyfjorden, Heim kommune. Se bilde av båten nederst på siden.

Oldemor Julie Sæternes (født Andreassen og fra Ofoten?) drev gården i Lunna og fikk Kongens fortjenestemedalje for den store jobben med jorda og gården.

Slekta Gjerde gnr 97-bnr 1 ref slektsstevne 21 september 2002

Karen Sivertsdtr. Ålmo fra Dalen Gård, f. 01.01.1879 ble gift på Gjela (Gjerde) med Edvard Nilsen Gjerde. De fikk 6 barn. Guri, Nils Karstein, Sivert, Min farfar Johannes, Marit og Magne.

Årbok 2014 Aure Historielag (ei bygd i sorg)

Beskrivelse av hvordan min farmor Huldeborg, tante Kari Margreth, farmors søster Gudlaug (Helle) Western og hennes barn Kristin omkom i flyulykken i Hommelvik.

Etterkommerene til Marta Gjersvik 1865 - 1956

Slektstre - Etterkommerne til Marta Gjersvik (født Høvik)
tatt ut fra slektsprogrammet MYheritage.
Bestemor Hilda Sæternes (født Gjersvik) vaks opp i Høvika ytterst på Ertvågsøya.

Sæternes slekt

Hans Sæternes (min morfar) 5 generasjon etter Hanne Gridsvåg og Peder Kalland

Slektstre etterkommere til Ola Gudmundsøn Helle og Anna Josvadatter Kofoed Vaagos

Slektstre - Etterkommerne til min oldefedre Ola Helle og Anna Kofoed tatt ut fra slektsprogrammet Myheritage. Ola og Anna stifta familie på gården Vågos i Arasvika, foreldre til vår farmor Huldeborg.

Båten som min oldefar Kristoffer Sæternes brukte da han skulle frakte en syk mann til doktoren i Aure.

Båten som min oldefar Kristoffer Sæternes brukte da han skulle frakte en syk mann til doktoren i Aure og omkom på turen. Edvard Gjerde (sønn til Jan-Einar Gjerde) står forran båten og er tip-oldebarn til Kristoffer Sæternes

Kristina og bestemor på fjøstrappa Dalen 1993

Kristina og bestemor på fjøstrappa Dalen 1993

Tekst på bilde skrevet av min mor Jorunn.

Tekst på bilde skrevet av min mor Jorunn.

Nyeste kommentarer

04.03 | 12:08

Flotte hestar!

11.02 | 12:14

Takk for en fin og informativ historie beretning av Almo og Gjerde slekta ifra Valsøfjord ❤️
Hilsen Kari Gjerde, (tremenning til Einar G. og Jorun)

19.12 | 22:33

Husker godt sommerene med ute arbeid.En fin tid

19.12 | 22:30

Det var en fin gjeng som vaks opp på Almo

Del denne siden